torstaina, kesäkuuta 22, 2017

Voikukkajauhe

 Olen Lapsuudenkodissani tehnyt paljon erilaisten kasvien keräilyä ja tunnistusta. Moni rikkakasvina pidetty on tosi monupuolinen hyötykasvi enkä ole ikinä muutenaan täysin ymmärtänyt miksi ihmiset tahtoo hävittää voikukan pihanurmikoltansa. Tällä kertaa keräsin vain kukintoja. Löysin paljon ohjeita missä käytetään terälehtiä, mutta koko kukinnonhan voi halutessaan syödä sellaisenaan. Minä poimiessani söin niitä ihan tuoreeltaan. Ne on hyvä lisä salaattiin lehtien lisäksi. Minä ajattelin kuitenki etästä toista tapaa. Kuivasin ne ja pistin tehosekoittimeen. Sain tehtyä voikukkajauhetta, jota voi ripotella milloin minnekin halutessan.





I am in house of my childhood I've done a lot of the collecting and identification of various plants and flowers. Many of the weeds are really a multifaceted and useful, and I have never fully understood why people want to get rid of dandelions. This time I just collected inflorescences. I found a lot of instructions on using petals but the whole flowering can be eaten as such. As I was picking then I ate them fresh. They are a good addition to the salad in addition to the leaves. But I was thinking of another way. I dried them and poured into the blender. I got dandelion powder, which can be sprinkled whenever you like.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti