tiistaina, toukokuuta 30, 2017

Lähiluontoa

Lauantaina kävelin työhuoneelta kotiin pikkutuntien puolella, kun aika menee piirtäessä nopeammin kuin osaa aavistakaan. Lopputulos ei ollut kummoinen, mutta mukava muistaa miten kynä ja siveltimet pysyy käsissä. Mutta siitä kuvia ehkä myöhemmin, jos kehtaan. Varmaan tulee osaksi kuukauden koostetta.

Mutta kävellessäni huomasin, että lintuja on lintutornin läheisyydessä tosi paljon ja ne on melko rohkeita. Joku on varmaan ruokkinut. Muistakaa, että niitä ei saa ruokkia ainakaan vaalealla leivällä. Jos niitä ruokkii niin ne ei osaa poistua talveksi etelään, kun ne houkutellaan lintutornille niin torni on pian linnun jätöksissä. Ja vaikka ruokkijalla olisi hyvä tarkoitus niin on olemassa eläimille julmia ihmisiä, jotka hyödyntää että eläin tulee luokse. 

Postauksen tarkoitus ei ollut kuitenkaan tuo paasaus, vaan muistutus siitä, että luonnon läheisyydessä pitäisi muistaa liikkua useamminkin. Kiersin kotiin yliopiston takaa ja valokuvasin lampea. Siinäkään ei pääse erityisemmin "luonnon helmaan", mutta siinä pääsi katselemaan kaupunkia erilaisesta näkökulmasta. Kaipaisin käydä enemmänkin metsässä ja laavulla nuotiokahveilla. Tekisin tätä huomattavasti useammin, jos minulla olisi nokipannu ja parempi suuntavaisto. Minä pelkään eksyväni ja jätän sen takia itsekseni metsään menemiset väliin. Toisaalta tämäkin taito varmasti kehittyisi, kun sitä vaan tarvitsisi edes yrittää käyttää.
Nature near me

On Saturday I walked from the office to my home in the early hours when I am drawing it feels like time is going faster than you know. The end result was not anywere near amazing, but it's nice to remember how the pen and brushes feels in the hands. It will probably become part of a month's picture collection. 

But when I walked home I noticed that the birds are so close to the bird watching tower and they are pretty brave. Somebody must have fed them. Remember that they should not be fed with at least a wheat bread. If they are fed, they will not understand to leave for winter. If  they are attracted to the bird watching tower, the tower will soon be full of bird's feces. And even if the person who fed the birds had a good purpose, there still are cruel peole who hurt animals for fun. They that make use of that animal to come so close. 

The purpose of the post was, however, not to rant about feeding birds, but a reminder that I should walk in nature more often. I walked just behind the University and photographed the pond. This is not really forest or deep in nature, but it was able to look at the city from a different perspective. I would love to visit more in the woods and make coffee with the campfire. I would do this much more often if I had a proper coffee pot and a better sense of direction. I'm afraid I'm going to get lost . On the other hand, this skill certainly would developed when I would to even try to use it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti