lauantaina, toukokuuta 06, 2017

Istuvat vaatteet

Pohdin vaatetuspuolen muotoilijoiden kanssa sitä, että kun on totuttu ostamaan kaupasta sitä mitä on tarjolla niin vaatteet ei istu. Vaikka mahtuisikin vaatteisiin, niin se ei tarkoita, että vaatteet istuisi kunnolla. Suurin osa varmaan tietää millaista tappelua ja hampaiden kiristystä farkkujen ostaminen voi olla. Itselläni alavatsa on niin pehmeä, että matala tai edes midwaist malli ei tunnu hyvälle, kun tulee muffinssiefekti. Lee cooperin skyler malli on suosikkini, mutta ne kuluu puhki alle kuudessa kuukaudessa. ja vaikka on varmaan paras vaihtoehto valmiina myytävistä farkuista niin sekään ei istu niin hyvin kuin tahtoisin.

             Lee Cooper-Skyler                            Kappahl

    Cubus

Se ei ole kovin  hyvä hintalaatu suhde. Nyt minulla on yhdet edes jotenkin istuvat mustat farkut. Ne on kappahl:ista ja niitä ei myydä enää. Lisäksi on yhdet farkut joiden mallista pidän, mutta nekin ovat hajonneet alle vuoden käytössä. Ne on Cubukselta. Minua ärsyttää se, että mallit poistuvat niin nopeasti. Jos löytää jotain mikä ei hajoa heti ja on mukava päällä niin niitä ei voi ostaa enää lisää. Pitäisi ottaa kaavat ja tehdä itse. Olen miettinyt muutamia vaatteita jotka on ns. luottovaatteita joista pitäisi vaan tehdä uusia samantyylisiä itse, koska kaupat ei niitä enää myy ja en tahdo lähteä sovittamaan kymmeniä eri malleja löytääkseni yhden mikä näyttää ihan hyvälle, mutta mahdollisesti hajoaa parissa kuukaudessa. Vähän kuin kengätkin. Minulla on ollut elämäni aikana varmaan vaan yhdet kengät joihin pystyi luottamaan, että jalkaan ei tule päivän aikana yhtään hiertymää. Ne kengät kesti melkein kymmenen vuotta ennen kuin saumat hajosi. Olen ostanut niiden jälkeen saman tyylisiä kenkiä useita, mutta ei ne ole sama asia kuin kymmenen vuoden Sievini.

Oikeastaan minulla on myös kauluspaidoissa, t-paidoissa ja mekoissa muutama malli, jotka istuvat  huomattavasti paremmin kuin muut ja jos saisin niistä malleista vaan erivärisä versioita niin voisin luopua kaikista muista vaatteistani.

 Kai se on niin ettei köyhällä ole varaa ostaa halpaa. Alan tosiaan kallistua teetettyjen vaatteiden puoleen kohta.

-----------------------------------------------------------------------------------

Once with clothing designer we were thinkin about how clothes fit and how when it's customary to buy just what's on sale. Clothes do not fit in right way. You can fit in them, but they do not neccecery fit on you. Most of us probably know what kind of fight and sweat and tears buying jeans can be. Well my lower abdomen is soft so a low or even midwaist model does not feel good. And talk about when it comes to a muffin effect. The Lee Cooper skyler model is my favorite, but it takes less than six monthst them to wear out. And even though it's probably the best option for sale, it do not sit as well as I want.

 It's not a very good price-quality ratio. Now I have one even somehow fitting black jeans. They are from kappahl and they are not sold anymore. In addition, there are one pair of jeans I like but I also have worn out under one year. They are from Cubus. I'm annoyed that the models of clothes go away so quickly. If you find something that does not break down right away and is comfortable on so they can not be bought any more. You should take down patterns from them and make yourself. I've been thinking about a few clothes that I wear over and over again. And I think that  I  should just make new ones of the same style because the stores will no longer sell them and I do not want to go and try dozens of models to find one that looks pretty good but possibly breaks down in two months. Just like shoes. In my life I have had one pair of shoes that I was able to trust that there will not be any blisters during the day. These shoes lasted nearly ten years before the seams broke down. I have bought several shoes of the same style afterwards, but they are not the same as the ten-year Sievi shoes.

 Actually, I also have a few models of blouses, t-shirts and dresses that fit much better than others I have and if  I  would be able to get clothes with those patterns but different colors  I could give away all my other clothes.

I guess it is so that the poor can not afford to buy cheap. Indeed, I seriously consider stop buying clother srom store and just meke myself or pay someone meke clothes to me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti